Şafak Çalışkan (Blogger) İle Röportajımız

 

 

Bu günün röportajı yine bir blogger ile değerli takipçilerimiz. Şafak Bey’e röportaj teklifimizi kabul ettiği için teşekkür ederiz. Kendisiyle yaptığımız röportaj sizlerle..

1-) Öncelikle bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

Cevap: 1900’lü yıllarda dünyaya geldim, yaşım 3x. İlk ve orta okul Bursa, sonrasını Antalya’da tamamladım. Evli değilim.

2-)  İlk blog kavramıyla nasıl tanıştınız ve blog yazmaya nasıl başladınız?

Cevap: Blog kavramından ziyade forumlar vasıtasıyla bu zamana kadar gelebildim. Direkt olarak  ilk blogumu 2010 yılında açmıştım. Şimdi hatırlamıyorum ama muhtemelen birileri bana ilham vermiş olabilir.

3-) Blog yazarken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Cevap: Dikkat ettiğim tek şey bilimsel, teknolojik ve gerçeği yansıtan yazılarımda doğru bilgiler vermek. Yanlış bilgiler vermek istemem. Diğer yazılar zaten direkt beni yansıtıyor.

4-) Günlük ile blog arasındaki farklar nelerdir ?

Cevap: İkisi de aynı şey fakat günümüz blogları biraz aşırıya kaçtılar. Günlüklere hayatımızda olan bitenleri yazardık. Tabii teknoloji yok, olsaydı eğer günlüğümüze apple haberleri yazarmıydık bilmiyorum:) Bloglarda da bunu yapmaya çalıştık fakat başaramadık.

5-) Kitap okumayan birisi sizce kişisel blog yazabilir mi ?

Cevap: Evet yazabilir. bknz: ben. Hiç kitap okumuyor değilim, ayda yılda bir korku gerilim kitaplarına bakarım, beğenirsem alırım.

6-) Sizin bloğunuzun türü sizce hangi kategoriye giriyor ? bu kategoride yazmaktan memnun musunuz ?

Cevap: Blogumun türüne kısıtlı genel blog diyebilirim. Bir çok blogta olduğu gibi ben de hem genel hem de kişisel konuları ele alıyorum.  Kategorimi seviyorum.

7-) Peki sizce kişisel blog yazarlarının bu işten para kazanmasının olumlu veya olumsuz yönleri nelerdir?

Cevap: Blog yazmak geleceğin mesleği haline geldi sayın yazar. Milyarlarca para kazanabilen bloglar mevcut, ev geçindiren bloglar mevcut, sadece site giderlerini karşılayabilen bloglar mevcut. Ben yazıyorsam, bu sektörden para kazanabilmeliyim. Hobi amaçlı yazmıyorum malesef.

😎 Takip ettiğiniz bloglar varmı bunlar hangileri ?

Cevap: Klişe bir liste olabilir

kelimelerbenim

tahsinbey

egonomik

samanpan

9-) Yeni blog açmayı düşünenlere tavsiyeleriniz nelerdir ?

cevap: Eğer vaktiniz varsa blog açın. Ha bir de heves edip açmayın, eğer öyle bir düşünceniz varsa silin bunu. 2010’dan beridir çeşitli bloglarda yazıp çiziyorum. Bunun bana getirisi az oldu ama çevre yaptım.

Blog sayfasına gitmek için link : http://safakcaliskan.com/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Bu röportaj henüz oylanmamış.)
Loading...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir